bijBouwe in de persbijBouwe in de pers
Pers

bijBouwe na sterke stijging uitverkocht in enkele segmenten

Oscar VerheijenOscar Verheijen24 April 2020

AMSTERDAM, 24 april 2020 - bijBouwe heeft een sterk eerste kwartaal achter de rug waarin records werden verbroken. Nadat begin maart werd aangekondigd dat een nieuwe institutionele belegger was ingestapt in de populaire segmenten 5 tot 30 jaar rentevast, tot 90% LTV, steeg de vraag naar bijBouwe hypotheken. Ook tijdens de eerste weken van de coronacrisis wisten adviseurs en consumenten bijBouwe goed te vinden en verdrievoudigde het marktaandeel ten opzichte van eind 2019.

Het volume is inmiddels dermate hoog dat bijBouwe in sommige marktsegmenten nu tijdelijk geen aanbod heeft voor nieuwe klanten. Dit geldt bijvoorbeeld voor het segment met een rentevastperiode van 10-30 jaar in combinatie met NHG. Bestaande klanten die willen verhogen, omzetten of waarvan de rentevastperiode afloopt kunnen wel kiezen uit alle segmenten. Ook nieuwe klanten met een uitgebrachte (initiële) offerte hoeven zich geen zorgen te maken. Voor hen is de hypotheeksom bij offreren al gereserveerd. Dit is contractueel vastgelegd met onze beleggers.

Ondertussen wordt er hard gewerkt aan het vinden van nieuwe beleggers. Jasper Koops, portfolio manager van Dynamic Credit (moederorganisatie van bijBouwe) zegt hierover: “Wij zien nog steeds veel interesse van buitenlandse beleggers in de Nederlandse hypotheekmarkt, aangezien Nederlandse woningbezitters bekend staan om hun goede betaalmoraal. Voor elk type belegger is er een segment met aantrekkelijke rendement- en risicoverhoudingen. Daarbij is het opvallend dat deze beleggers veel interesse hebben in leningen zonder NHG.”

Ondanks dit succesvolle kwartaal heeft bijBouwe nog steeds een zeer aantrekkelijk aanbod, met name voor consumenten die een volgende woning gaan kopen (doorstromers) of willen herfinancieren (oversluiters). Voor een actueel overzicht van de rentes die beschikbaar zijn voor nieuwe klanten verwijzen wij naar onze rentepagina.

Origineel persbericht

Klaar voor je hypotheekaanvraag?

Bereken wat je kan lenen of start direct je hypotheekaanvraag. Liever zelf of toch advies? De keuze is aan jou.