Je woning verduurzamen is investeren in jezelf

Investeren in een duurzamere woning levert je vaak direct geld op doordat je minder energie verspilt en zelf groene stroom opwekt. Erg handig wanneer de energieprijzen plotseling stijgen. Ook verhoog je de waarde en het wooncomfort van je woning. Een duurzamere woning is daardoor belangrijk, en het moment van verhuizen of verbouwen is het perfecte moment om daar geld voor te reserveren, zonder extra financieringskosten.

Verduurzaming en gemak, hand in hand

Je kunt alleen nog een hypotheek krijgen voor een woning met energielabel D of slechter als je een verbeterplan hebt om de woning naar C of beter te verduurzamen. Dit doen we niet om mensen buiten te sluiten, maar om het gesprek aan te gaan over de voordelen van verduurzaming. Want juist woningen met slechtere energielabels verspillen veel energie, en daar kan een investering in duurzaamheid maandelijks flinke besparingen opleveren. En het mooie is, dit hoeft geen invloed op je maximale hypotheek te hebben, omdat je voor een energielabel D € 15.000 extra mag lenen voor een verduurzaming. Voor energielabels EFG is dit zelfs € 20.000. Die bedragen zijn doorgaans genoeg om tot ten minste label C te komen. Op deze pagina geven we je graag meer informatie over hoe we je kunnen helpen bij het verduurzamen van je woning, en waarom wij duurzaamheid zo belangrijk vinden.

Over het verbeterplan

Het maken van een verbeterplan was in het verleden best ingewikkeld. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel verschillende energieadviseurs en energiebespaartools die je kunnen helpen bij het inschatten welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de investering moet zijn en wat de energiebesparingen kunnen worden. Op bijbouwe.nl/verduurzaming/verbeterplan geven we meer informatie over welke voorwaarden we stellen aan een verbeterplan en hoe deze opgesteld wordt.

Verduurzaming van je woning in 3 stappen

bijBouwe geeft je meer inzicht in de mogelijkheden om je woning te verduurzamen.

1

Doe de homeQgo energiescan en bepaal je budget

Vul je adres in de HomeQgo-tool en bekijk hoe je kan verduurzamen, hoeveel je kan besparen en wat het kost. Bepaal je gewenste investering in energiebesparende maatregelen.

2

Sluit je bijBouwe hypotheek af

Geef de benodigde investering aan bij je bijBouwe hypotheekaanvraag.Als je hypotheekaanvraag akkoord is, wordt je duurzaamheidsbudget in een bouwdepot voor je klaargezet.

3

Vind betrouwbare installateurs

Vraag offertes op bij geselecteerde installateurs via HomeQgo, en betaal ze vanuit je bouwdepot.

Meer over verduurzaming en je hypotheek

Alles over energiebesparende maatregelen, hoe je dit financiert via je hypotheek en het verbeteren van je energielabel lees je hier.

Financiering van energiebesparende maatregelen? [Groene hypotheek]
Blog

Financiering van energiebesparende maatregelen? [Groene hypotheek]

Oscar VerheijenOscar Verheijen30 December 2020
Het bewijs van een duurzame woning: wat is mijn energielabel en wat betekent het?
Blog

Het bewijs van een duurzame woning: wat is mijn energielabel en wat betekent het?

Oscar VerheijenOscar Verheijen4 November 2020
Waarom wil je niet verduurzamen?
Blog

Waarom wil je niet verduurzamen?

Oscar VerheijenOscar Verheijen6 April 2021