bijBouwe staat voor duurzaamheid

Het klimaat verandert snel, en we zijn kwetsbaar voor sterk stijgende energieprijzen. Reden genoeg om te investeren in een duurzame woning. Dat levert de klant vaak direct geld op door een lagere energierekening, en verhoogt de waarde en wooncomfort van de woning. Bovendien maakt Europese richtlijn EPBD IV dat een woning met een slecht energielabel na 2032 moeilijker verkocht kan worden. Dat betekent dat de klant nu al moet nadenken over verduurzaming.

Verduurzaming biedt kansen bij hypotheekadvies

Wie zich wil onderscheiden als hypotheekadviseur, neemt verduurzaming mee in het advies. Je helpt je klant aan lagere energielasten, meer wooncomfort en een bijdrage te leveren aan de energietransitie. Het moment van aankoop, verbouw of oversluiten is daarvoor hét uitgelezen moment. Om het gesprek goed op gang te brengen hebben wij een energielabeldrempel geïntroduceerd.

Dat betekent dat je alleen nog een woning met energielabel D of slechter bij ons kunt financieren als er een verbeterplan wordt aangeleverd om de woning naar C of beter te verduurzamen. Dit doen we niet om klanten uit te sluiten, maar juist om het gesprek aan te gaan over de voordelen van verduurzaming. Want juist bij woningen met slechtere energielabels kan een investering in duurzaamheid geld opleveren. Op deze pagina geven we je graag meer informatie over hoe we je kunnen helpen bij het verduurzamen van de woning.

bijBouwe staat voor duurzaamheid in advies

Over het verbeterplan

Het maken van een verbeterplan was in het verleden best ingewikkeld. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel verschillende energieadviseurs en energiebespaartools die je klant kunnen helpen bij het inschatten welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de investering moet zijn en wat de energiebesparingen kunnen worden. Op bijbouwe.nl/verduurzaming/verbeterplan geven we meer informatie over welke voorwaarden we stellen aan een verbeterplan en hoe deze opgesteld wordt.

Verduurzaming van de woning in 3 stappen

bijBouwe geeft jou en je klanten meer inzicht in de mogelijkheden om de woning te verduurzamen. Wij werken hiervoor samen met HomeQgo.

1

Doe de HomeQgo energiescan

Bepaal samen met de klant welke energiebesparende maatregelen relevant zijn en wat het mag kosten. Geef deze kosten op als duurzaamheidsbudget bij de hypotheekaanvraag. Het maken van deze berekening duurt maar 2 minuten. Sla deze berekening op als screenshot of als .pdf, en lever deze aan bij de aanvraag.

2

Vraag de bijBouwe hypotheek aan

Een bijBouwe Hypotheek met verduurzaming aanvragen is niet anders dan je van ons gewend bent. Als de hypotheekaanvraag akkoord is, wordt het benodigde duurzaamheidsbudget in een bouwdepot voor de klant klaargezet, net als bij een reguliere verbouwing.

3

Vind betrouwbare installateurs

De klant kiest zelf de installateur die de energiebesparende maatregelen moet gaan plaatsen, en vraagt offertes op. Dit kan bij homeQgo, maar ook ergens anders. De kosten kunnen gewoon gedeclareerd worden vanuit het bijBouwe bouwdepot.